Useita käsiä yhdessä

20.3.2019
Alavan kirkko, Keihäskatu 5, Kuopio
Tunne- ja vuorovaikutustaidot, Ulkopuolisuuden ehkäisy, Kouluikäiset, Nuoret

Stop vihapuheelle! Turvallisen kasvuympäristön rakentaminen vaatii leimaavaan kielenkäyttöön puuttumista. Tästä koulutuksesta saat välineitä nuorten vihapuheen kitkemiseen. Lisäksi opit edistämään yhdenvertaisuutta vahvistavia käytäntöjä.

2019-#rauha-KOULUTUS-Kuopio 20.3.-2

UUSIN KOULUTUSESITE

0.25 op

ILMOITTAUDU 22.2.2019 mennessä

Kuopion hiippakunta tarjoaa osallistujille lounaan.

Suvielise Nurmi, suvielise.nurmi@nuorikirkko.fi, 040 035 7030

Kuopion hiippakunta, Nuoren kirkon Itä-Suomen piiri, Rauhankasvatusinstituutti

Vihapuhe syventää syrjäytymistä, synnyttää vastakkainasettelua ja hajottaa luottamukseen perustuvaa turvallista yhteiskuntaa. Koulutus tarjoaa tilan ja tuen tarkastella yhdenvertaisuuden toteutumista omassa toimintaympäristössä sekä tutkia yhteisön moninaisuutta ja arvojen toteutumista jokapäiväisessä kasvatustyössä.

Koulutuksessa opitaan tunnistamaan ja edistämään yhdenvertaisuutta vahvistavia käytäntöjä. Osallistujat saavat myös konkreettisia keinoja puuttua nuorten tuottamaan vihapuheeseen arjen kasvatustyön eri tilanteissa.

Koulutus toteutetaan yhteistyössä Rauhankasvatusinstituutin kanssa ja sen kehittämiseen ovat osallistuneet itse vihapuhetta kohdanneet nuoret. Koulutusmallin ovat tuottaneet eri vähemmistöihin kuuluvat nuorisotyöntekijät viidestä Euroopan maasta yhdessä rauhankasvatustyön kansainvälisten huippuammattilaisten kanssa.

Koulutus soveltuu kaikille kirkon nuoriso- ja varhaisnuorisotyössä toimiville ammattilaisille ja vapaaehtoisille.

Koulutus on suunnattu pääasiassa Itä-Suomen alueen seurakuntien varhaisnuoriso- ja nuorisotyössä toimiville.