Useita käsiä yhdessä

Vihapuheesta yhdenvertaisuuteen (Helsinki)

25.4.2019
Tuomiokapitulin kokoustila, Bulevardi 16, Helsinki
Tunne- ja vuorovaikutustaidot, Ulkopuolisuuden ehkäisy, Kouluikäiset, Nuoret

Stop vihapuheelle! Turvallisen kasvuympäristön rakentaminen vaatii leimaavaan kielenkäyttöön puuttumista. Tästä koulutuksesta saat välineitä nuorten vihapuheen kitkemiseen. Lisäksi opit edistämään yhdenvertaisuutta vahvistavia käytäntöjä.

UUSIN KOULUTUSESITE

 

Osaamistavoitteet

Osallistuja osaa tunnistaa yhdenvertaisuutta vahvistavat käytänteet ja edistää niitä omassa toimintaympäristössä osaa käyttää konkreettisia keinoja puuttua nuorten tuottamaan vihapuheeseen arjen ja kasvatustyön eri tilanteissa

Laajuus

0.25 op

Ilmoittautuminen

ILMOITTAUDU 22.3.2019 mennessä

Kustannukset

0€
Omakustanteinen lounas.

Tiedustelut

Suvielise Nurmi, suvielise.nurmi@nuorikirkko.fi, 040 035 7030

Yhteistyökumppanit

Nuoren kirkon Uudenmaan ja Helsingin piiri, Rauhankasvatusinstituutti

Lisätietoja

Vihapuhe syventää syrjäytymistä, synnyttää vastakkainasettelua ja hajottaa luottamukseen perustuvaa turvallista yhteiskuntaa. Koulutus tarjoaa tilan ja tuen tarkastella yhdenvertaisuuden toteutumista omassa toimintaympäristössä sekä tutkia yhteisön moninaisuutta ja arvojen toteutumista jokapäiväisessä kasvatustyössä.

Koulutuksessa opitaan tunnistamaan ja edistämään yhdenvertaisuutta vahvistavia käytäntöjä. Osallistujat saavat myös konkreettisia keinoja puuttua nuorten tuottamaan vihapuheeseen arjen kasvatustyön eri tilanteissa.
Koulutus toteutetaan yhteistyössä Rauhankasvatusinstituutin kanssa ja sen kehittämiseen ovat osallistuneet itse vihapuhetta kohdanneet nuoret. Koulutusmallin ovat tuottaneet eri vähemmistöihin kuuluvat nuorisotyöntekijät viidestä Euroopan maasta yhdessä rauhankasvatustyön kansainvälisten huippuammattilaisten kanssa.

Koulutus soveltuu kaikille nuoriso- ja varhaisnuorisotyössä toimiville ammattilaisille ja vapaaehtoisille.

Mukaan mahtuu 25 ilmoittautunutta.