Vauva nukkuu sängyllä isosisaruksen kainalossa

Vasu kutsuu yhteistyöhön ja dialogiin

Mitä tarkoittaa uuden varhaiskasvatussuunnitelman mukainen katsomuskasvatus? Koulutuksessa perehdytään Vasun kieli- ja kulttuuritietoiseen varhaiskasvatukseen ja pohditaan esimerkiksi sitä, miten seurakunnan työntekijä voi tukea kollegoja päivähoidossa.

Katsomuskasvatuksen yhteistyö on uudistunut Vasun myötä! Uusia toimintamalleja on suunniteltu ja niiden toteuttaminen on päässyt jo jalkautumaan. Miten rakennetaan yhteistä suunnittelua ja mallien toteuttamista dialogisen työotteen avulla huomioiden lapsen tarpeet, kysymykset ja oikeuden katsomukseen?

Katsomuskasvatuksen kokonaisuus sisältää erilaiset uskonnot ja katsomukset sekä ensimmäistä kertaa myös uskonnottomuuden. Vasu velvoittaa kasvattajaa toimimaan mallina moninaisuuden myönteiselle kohtaamiselle. Mitä tämä tarkoittaa yhteistyölle seurakunnan kanssa? Koulutuksessa pohditaan, millaisia muutoksia yhteistyössä on tehtävä.

Kouluttaja Tiina Haapsalo, tiina.haapsalo(at)nuorikirkko.fi, 040 508 4554