Perhe retkellä sateisessa metsässä

Vanhempien parisuhde on lapsen koti

Mikä on vanhempien parisuhteen merkitys lapsen ja nuoren elämässä? Miten vanhempien riitely vaikuttaa lapseen? Miten parisuhde otetaan puheeksi? Koulutuksessa pohditaan näitä sekä annetaan seurakunnan työntekijälle eväitä niin vanhempien parisuhteen kuin yksinhuoltajaperheidenkin tukemiseen. Pidemmässä koulutuksessa syvennytään myös parien tavallisiin problematiikkoihin, kuten siihen miksi parisuhteessa on usein vaikeaa ja millaiset oivallukset voivat auttaa vaikeuksissa eteenpäin.

Perehdytään vanhempien parisuhteen merkitykseen lapsen ja nuoren elämässä. Miksi se on tärkeä? Miten vanhempien riitely vaikuttaa lapseen? Miten parisuhde otetaan puheeksi? Miten seurakunnan työntekijä voi tukea vanhempien parisuhdetta? Mitä tämä merkitsee yksinhuoltajaperheiden näkökulmasta?

Pidemmässä koulutuksessa johdatellaan myös parien tavallisiin problematiikkoihin - miksi parisuhteessa on usein vaikeaa ja millaiset oivallukset voivat auttaa vaikeuksissa eteenpäin?

Kouluttaja Heli Pruuki, heli.pruuki(at)nuorikirkko.fi