Lakkoja metsässä

Tunturiretriitti-koulutus

17.8.2020 - 21.8.2020
Saariselkä, Tievatupa

Tunturiretriitti on Lapin luontoon kiinnittyvä koulutuksellinen hiljentyminen. Kyseessä ei ole hiljaisuuden retriitti vaan sitä voisi luonnehtia vaeltajaretriitiksi, jossa osallistuja syventyy hengellisen elämänsä hoitamiseen retriitin tapaan ja samalla vahvistaa luonnossa liikkumiseen liittyvää osaamistaan, saaden rohkeutta omassa arkityössään viedä lapsia, nuoria ja aikuisia luontoon niin Lapissa kuin muuallakin.

Osaamistavoitteet

Osallistuja ymmärtää syvemmin oman perustehtävänsä ja kutsumuksensa osaa hyödyntää työssään vahvistunutta luontosuhdettaan hahmottaa oman fyysisen, henkisen ja hengellisen hyvinvoinnin merkityksen työhön

Laajuus

1 op

Ilmoittautuminen

ILMOITTAUDU 31.5.2020 mennessä.

Kustannukset

490€, sisältää täysihoidon kahden hengen huoneessa.

Tiedustelut

Kouluttaja Markku Autio, markku.autio(at)nuorikirkko.fi, 044 7878 334

Yhteistyökumppanit

Agricola-opintokeskus

Lisätietoja

Tunturiretriitti on kuiskaavaa hiljaisuutta. Hiljennymme mutta emme vaikene. Leppoistamme olomme. Retriitissä on aikaa meditoivaan hiljentymiseen, hiljaiseen jakamiseen, tarinointiin, rukoilemiseen, iloon ja oppimiseen. Myös luonto ja liikkuminen luovat tunturiretriitin äänimaiseman. Voimme ajatella tunturiretriittiä myös pyhiinvaelluksena, joka alkaa jo kotoa.

Ohjelmassa on erityisiä retkiaikoja aamuvarhain ja yölläkin. Niiden jälkeen on reilusti lepoaikaa. Retket sopivat ja soveltuvat normikuntoisille. Retkien varusteet mahtuvat päiväreppuun tai pikkurinkkaan.