Koulutavaroita ja jalat joissa punaiset tennarit

Toimiva Perhe -ohjaajakoulutus

Tue vanhempia ja kasvattajia vuorovaikutustaitojen vahvistamisessa! Tässä koulutuksessa perehdyt kokemuksellisesti Toimiva Perhe -kurssin materiaaliin ja harjoittelet kurssin ohjaamista. Pätevöityessäsi ohjaajaksi kehität samalla vuorovaikutustaitojasi.

Toimiva Perhe on vanhemmille ja kasvattajille suunnattu, käytännönläheinen kurssi vanhempien ja lasten rakentavan vuorovaikutuksen vahvistamiseen. "Ehdottomasti suositeltava koulutus mihin tahansa ihmissuhdetyöhön, vaikka ei koskaan vetäisi yhtään kurssia." (osallistujan palaute). Ohjaajakoulutus pätevöittää toimimaan Toimiva Perhe -ohjaajana virallista kurssimateriaalia käyttäen. Rakenne 3 + 2 lähiopiskelupäivää, orientoiva kirjallisuustehtävä, kehittämistehtävänä oman seurakunnan alueelle liittyvä suunnitelma Toimiva Perhe -kurssien perustamiseksi (tarve, rakenne, käytännöt, verkostot) tai olemassa olevaan kurssiin tutustuminen, minkä perusteella tehdään toimintaa arvioiva ja kehittävä analyysi. Ensimmäisellä jaksolla saadaan oma kokemus Toimiva Perhe -kurssista, toisella jaksolla harjoitellaan Toimiva Perhe -kurssin ohjaamista ja syvennytään ohjaajuuden kysymyksiin. Kouluttajat kommentoivat orientoivaa kirjallisuustehtävää sekä lähijaksojen välissä tehtävää kehittämistehtävää osallistujille sähköpostitse.

Sanna Jattu, sanna.jattu(at)nuorikirkko.fi, 040 010 5072