Joukko tyttöjä rivissä selin kameraan pellolla

Rippikoulu osana lastenohjaajan työtä

19.3.2020 - 20.3.2020
Järvenpää, Kirkon koulutuskeskus

Rippikoulu kuuluu yhä useampien lastenohjaajien työhön. Tässä koulutuksessa otat haltuun uuden rippikoulusuunnitelman keskeiset näkökulmat, saat tuntumaa rippikoulun erityispiirteistä ja löydät tapoja hyödyntää omaa ammattitaitoasi rippikouluikäisten kanssa.

Osallistuja tuntee rippikoulun toimintaympäristön, tavoitteet ja perusperiaatteet. osaa hyödyntää varhaiskasvatuksen ammatillista osaamistaan rippikoulutyössä.

0,5 op

ILMOITTAUDU 30.1.2020 mennessä.

Osallistumismaksu 190 €. Täysihoito 2 hengen huoneessa koko koulutusjaksolta 102€. Pelkät ateriat 40 €. Yhden hengen huoneesta lisämaksu 20 euroa, rajoitettu saatavuus.

Koulutussuunnittelija Sanna Jattu, sanna.jattu(at)nuorikirkko.fi, 040 010 5072 ja kouluttaja Johanna Heikkinen, johanna.heikkinen(at)nuorikirkko.fi, 050 525 0349

Kirkon koulutuskeskus, Agricola-opintokeskus

Koulutuksessa syvennytään Suuri ihme -rippikoulusuunnitelmaan sekä rippikoulun toiminta-ajatuksiin ja tavoitealueisiin. Lisäksi tarkastellaan rippikoulutyön erityispiirteitä, kuten rippikouluikäisten kohtaamista, tiimityöskentelyä ja isostoimintaa, sekä pohditaan, miten lastenohjaajan osaamista voi hyödyntää rippikoulussa.

Koulutukseen sisältyy yksi lähijakso. Ennen lähijaksoa tutustutaan uuteen rippikoulusuunnitelmaan ja pohditaan omia rippikouluun liittyviä tuntumia. Lähijaksolla työskennellään sellaisilla tavoilla, joita on mahdollista hyödyntää myös omassa rippikoulutyöskentelyssä.