Joukko tyttöjä rivissä selin kameraan pellolla

Rippikoulu osana lastenohjaajan työtä Kuopio

7.10.2020 - 8.10.2020
Rytkyn leirikeskus, Kuopio

Rippikoulu kuuluu yhä useampien lastenohjaajien työhön. Tässä koulutuksessa otat haltuun uuden rippikoulusuunnitelman keskeiset näkökulmat, saat tuntumaa rippikoulun erityispiirteistä ja löydät tapoja hyödyntää omaa ammattitaitoasi rippikouluikäisten kanssa.

Osallistuja tuntee rippikoulun toimintaympäristön, tavoitteet ja perusperiaatteet. osaa hyödyntää varhaiskasvatuksen ammatillista osaamistaan rippikoulutyössä.

0,5 op

ILMOITTAUDU 28.8.2020 mennessä.

Osallistumismaksu 175 € sisältää täysihoidon 2 hengen huoneessa. 1 hh lisämaksu 35€. Hiippakunta maksaa valtaosan koulutuskuluista. Osallistumisen voi perua kuluitta 14 vuorokautta ennen tapahtumaa. Mikäli peruutusta ei tehdä, tuomiokapituli veloittaa osallistumismaksun ja mahdolliset muut kulut. Lääkärintodistuksella todennetuissa sairaustapauksissa kuluja ei peritä.

Koulutussuunnittelija Sanna Jattu, sanna.jattu(at)nuorikirkko.fi, 040 010 5072, Johanna.heikkinen@nuorikirkko.fi, p. 050 5250349 ja Juha Antikainen, juha.antikainen@evl.fi, p. 044 7050609

Järjestäjänä Kuopion hiippakunta yhteistyössä Nuoren kirkon kanssa

Koulutuksessa syvennytään Suuri ihme -rippikoulusuunnitelmaan sekä rippikoulun toiminta-ajatuksiin ja tavoitealueisiin. Lisäksi tarkastellaan rippikoulutyön erityispiirteitä, kuten rippikouluikäisten kohtaamista, tiimityöskentelyä ja isostoimintaa, sekä pohditaan, miten lastenohjaajan osaamista voi hyödyntää rippikoulussa.

Koulutukseen sisältyy yksi lähijakso. Ennen lähijaksoa tutustutaan uuteen rippikoulusuunnitelmaan ja pohditaan omia rippikouluun liittyviä tuntumia. Lähijaksolla työskennellään sellaisilla tavoilla, joita on mahdollista hyödyntää myös omassa rippikoulutyöskentelyssä.