Joukko tyttöjä rivissä selin kameraan pellolla

Rippikoulu osana lastenohjaajan työtä

2.5.2019 - 3.5.2019
Järvenpää, Seurakuntaopisto

Rippikoulu kuuluu yhä useampien lastenohjaajien työhön. Tässä koulutuksessa otat haltuun uuden rippikoulusuunnitelman keskeiset näkökulmat, saat tuntumaa rippikoulun erityispiirteistä ja löydät tapoja hyödyntää omaa ammattitaitoasi rippikouluikäisten kanssa.

Osaamistavoitteet

Osallistuja tuntee rippikoulun toimintaympäristön, tavoitteet ja perusperiaatteet. osaa hyödyntää varhaiskasvatuksen ammatillista osaamistaan rippikoulutyössä.

Laajuus

0.5 op

Ilmoittautuminen

ILMOITTAUDU KOULUTUS ON TÄYNNÄ, voit kuitenkin ilmoittautua varasijalle ilmoittautumislomakkeen kautta.

Kustannukset

Osallistumismaksu 190 € Nuori kirkko ry:n jäsenseurakunnat, 210 € muut
Täysihoito kahden hengen huoneessa n. 110 €.

Tiedustelut

Koulutussuunnittelija Sanna Jattu, sanna.jattu(at)nuorikirkko.fi, 040 010 5072

Yhteistyökumppanit

Agricola-opintokeskus

Lisätietoja

Koulutuksessa syvennytään Suuri ihme -rippikoulusuunnitelmaan sekä rippikoulun toiminta-ajatuksiin ja tavoitealueisiin. Lisäksi tarkastellaan rippikoulutyön erityispiirteitä, kuten rippikouluikäisten kohtaamista, tiimityöskentelyä ja isostoimintaa, sekä pohditaan, miten lastenohjaajan osaamista voi hyödyntää rippikoulussa.

Koulutukseen sisältyy yksi lähijakso. Ennen lähijaksoa tutustutaan uuteen rippikoulusuunnitelmaan ja pohditaan omia rippikouluun liittyviä tuntumia. Lähijaksolla työskennellään sellaisilla tavoilla, joita on mahdollista hyödyntää myös omassa rippikoulutyöskentelyssä.