Lapsi leikkii sylissä

Pyhäkoulutoiminnan kehittäminen

Pyhäkoulutoiminta on joustavaa ja muuntuvaa. Toiminnallisuuden, ihmettelyn ja harkitun markkinoinnin kautta seurakunnalle voidaan rakentaa toimiva tapa tukea lasten kristillisen identiteetin kasvua, kotien kristillistä kasvatusta sekä seurakuntalaisten osallisuutta.

Tilauskoulutus voidaan toteuttaa tilaajan toiveiden mukaisesti päivän mittaisena sukelluksena pyhäkoulun toteutustapoihin ja markkinointiin tai pitkänä prosessina, jossa seurakuntaan rakennetaan toimiva pyhäkoulukonsepti esimerkiksi vuoden aikana.

Koulutuksen pohjana voidaan käyttää kirjaa Maja, pyhäkouluohjaajan peruskurssi (Anita Ahtiainen, Lasten Keskus 2011.)

Lisätietoja ja materiaalia pyhäkouluun löytyy osoitteesta nuorikirkko.fi/varhaiskasvatus/pyhakoulu.

Kouluttaja Anita Ahtiainen, anita.ahtiainen(at)nuorikirkko.fi, 050 596 6039
Kouluttaja Satu Reinikainen, satu.reinikainen(at)seurakuntaopisto,fi, 040 701 9713