Nainen tanssii

Pyhä tanssi

Pyhät tanssit ovat kehollista rukousta, liikettä mietiskelyssä ja rukouksessa. Tanssi ja liike ohjaavat yhteyteen Jumalan ja toisten ihmisten kanssa ja niitä voi toteuttaa monella tavalla eri ikäisten kanssa.

Pyhän tanssin helppoja askelkuvioita voit käyttää niin virsissä kuin muissa lauluissakin muun (soitetun) musiikin ohella. Pyhässä tanssissa on ilmentymiä myös israelilaisten tanssien askelluksesta ja muista kansantansseista. Koulutuksessa tutustutaan pyhän tanssin keskeisimpiin muotoihin, sekä tutkitaan sen mahdollisuuksia kokoontuvissa ryhmissä ja jumalanpalveluksissa kirkkotila huomioon ottaen. Pyhä tanssi soveltuu koko kasvatuksen kaarelle.

Kouluttaja Mari Torri-Tuominen, mari.torri-tuominen(at)nuorikirkko.fi, 050 5851071