Vanhemmat ja vauva

Perhetoiminta muutoksessa

22.4.2020 - 24.4.2020 & 3.11.2020 - 4.11.2020
Lapua | Seurakuntaopisto, Lapuan kristillisen opiston kampus

Miten perheiden moninaisuus huomioidaan seurakunnan perhetoiminnan kehittämisessä? Millaisia perheitä toiminta ei vielä tavoita ja mitä asialle voisi tehdä? Perhelähtöinen ja verkostomainen työote auttaa rakentamaan vuorovaikutusta ja kehittämään perheiden hyvinvointia vahvistavaa toimintaa.

Osaamistavoitteet

Osallistuja osaa kehittää perheiden hyvinvointia vahvistavaa toimintaa seurakunnassa osaa soveltaa perhelähtöistä työotetta omassa työssään osaa luoda toimivia yhteistyömalleja seurakunnan sisällä ja muissa perhetoiminnan verkostoissa

Laajuus

5 op

Ilmoittautuminen

ILMOITTAUDU Ilmoittautuminen päättyy 20.03.2020 klo 16:00

Kustannukset

Osallistumismaksu 410€. Täysihoito 2hh huoneessa 240€ ja 1hh huoneessa 300€.
Pelkkä ateriapaketti 105€.
Pelkkä majoitus 45€/2hh/yö (sis. aamu- ja iltapalan). 1hh lisämaksu 20€/yö.

Tiedustelut

Kouluttaja Kaisa Aitlahti, kaisa.aitlahti(at)seurakuntaopisto.fi, 040 7033356
Kouluttaja Johanna Heikkinen, johanna.heikkinen(at)nuorikirkko.fi, 050 525 0349

Yhteistyökumppanit

Järjestäjänä Seurakuntaopisto. Yhteistyökumppanina Nuori kirkko ry.

Lisätietoja

Koulutuksen sisältöjä ovat: perhelähtöinen työote ja perheiden kohtaamisen taidot, perheiden monimuotoisuus ja seurakuntayhteyden vahvistaminen, seurakunnan perhetoiminnan kokonaisuus (mm. perhetapahtumat ja vertaisryhmät), ajankohtaiset valtakunnalliset hankkeet sekä oman alueen perhetoiminnan verkostoissa toimiminen.

Koulutukseen sisältyy orientoiva tehtävä, kirjallisuutta ja lähijaksojen välillä toteutettava, omasta työstä nouseva perhetoiminnan kehittämistehtävä (esim. uuden toimintamallin kokeileminen, perheiden osallisuutta vahvistavan toimintakulttuurin kehittäminen tai rakenteellinen / sisällöllinen uudistus). Kehittämistehtäviä ohjataan sähköpostitse lähijaksojen välissä.

Moduuli on yksi kasvatuksen erityiskoulutuksen (KEK) valinnaisia moduuleja. Siihen voi osallistua myös yksittäisenä koulutuksena, vaikka ei suorittaisi erityiskoulutusta kokonaisuutena. Lisätietoja moduulien valinnasta ja kirkon erityiskoulutuksista sakasti.evl.fi/erityiskoulutus.