Kolme nauravaa tyttöä

28.1.2019 - 30.1.2019 &11.3.2019 - 12.3.2019
Järvenpää | Seurakuntaopisto, Järvenpään kampus
Tunne- ja vuorovaikutustaidot, Nuoret

Koulutettuna Nuisku-ohjaajana voit auttaa nuoria kehittymään vuorovaikutustaidoissaan. Ohjaajakoulutuksessa perehdyt kokemuksellisesti nuorten ihmissuhdetaitojen kurssin materiaaliin, vahvistat omia vuorovaikutustaitojasi ja harjoittelet kurssin ohjaamista.

Osallistuja ymmärtää Nuisku-kurssin vuorovaikutustaidot, periaatteet, rakenteen ja menetelmät sekä osaa järjestää ja ohjata Nuisku-kursseja osaa käyttää ja kehittää omia vuorovaikutustaitoja toisia arvostavalla tavalla osaa ohjata nuoria vuorovaikutustaitojen vahvistamiseen osaa kehittää Nuisku-kurssien toimintaa omalla alueellaan

ILMOITTAUDU 10.12.2018 mennessä

Osallistumismaksu 610 € Nuori kirkko ry:n jäsenseurakunnat / 680 € muut. Täysihoito noin 310 €.

Koulutussuunnittelija Sanna Jattu, sanna.jattu(at)nuorikirkko.fi, 0400 105072

Järjestäjä Seurakuntaopisto. Yhteistyökumppanit Nuori kirkko ry, Gordonin Toimiva Ihmissuhteet ry

Nuisku – Nuorten ihmissuhdetaitojen kurssi kehittää hyvien ihmissuhteiden luomiseen ja ylläpitämiseen tarvittavia vuorovaikutustaitoja. Nuisku kuuluu kansainväliseen Gordon-ihmissuhdetaitokurssien perheeseen. Nuisku-kurssin ohjaajaksi voi kouluttautua nuorten parissa toimivat ammattilaiset ja vapaaehtoiset.

Ohjaajakoulutukseen sisältyy orientoiva kirjallisuustehtävä, kaksi lähijaksoa ja kehittämistehtävä. Ensimmäisellä lähijaksolla saadaan oma kokemus Nuisku-kurssista. Kehittämistehtävässä perehdytään ohjaajan materiaaliin, suunnitellaan ohjausharjoittelu ja laaditaan suunnitelma omaa ensimmäistä kurssia varten tai perehdytään käynnissä olevan Nuisku-ryhmän toimintaan. Toisella lähijaksolla harjoitellaan Nuisku-kurssin ohjaamista, syvennytään ohjaajuuden kysymyksiin ja selvitetään kurssien toteuttamiseen liittyviä käytännön asioita.

Ohjaajakoulutus antaa pätevyyden ohjata Nuisku-peruskursseja kurssimateriaalia käyttäen. Koulutetuille ohjaajille tarkoitetussa ohjaajan käsikirjassa on selkeät suunnitelmat Nuisku-kurssin kokoontumiskertoihin sekä aineistoa alustuksiin ja harjoitusten tehtäväksiantoihin. Järjestäessään Nuisku-peruskursseja ohjaaja sitoutuu tilaamaan jokaiselle osallistujalle henkilökohtaisen kurssimateriaalin.

Nuisku-ohjaajakoulutus (5 op) hyväksytään valinnaisena moduulina kasvatuksen erityiskoulutukseen (KEK). Moduuliin voi osallistua myös yksittäisenä koulutuksena, vaikka ei suorittaisi erityiskoulutusta kokonaisuutena. Lisätietoja moduulien valinnasta ja kirkon erityiskoulutuksista löytyy osoitteesta sakasti.evl.fi/erityiskoulutus.