Kolme nauravaa tyttöä

Nuisku-ohjaajakoulutus

22.1.2020 - 24.1.2020 & 9.3.2020 - 10.3.2020
Järvenpää | Seurakuntaopisto, Järvenpään kampus

Koulutettuna Nuisku-ohjaajana voit auttaa nuoria kehittymään vuorovaikutustaidoissaan. Ohjaajakoulutuksessa perehdyt kokemuksellisesti nuorten ihmissuhdetaitojen kurssin materiaaliin, vahvistat omia vuorovaikutustaitojasi ja harjoittelet kurssin ohjaamista.

Osallistuja ymmärtää Nuisku-kurssin vuorovaikutustaidot, periaatteet, rakenteen ja menetelmät sekä osaa järjestää ja ohjata Nuisku-kursseja osaa käyttää ja kehittää omia vuorovaikutustaitoja toisia arvostavalla tavalla osaa ohjata nuoria vuorovaikutustaitojen vahvistamiseen osaa kehittää Nuisku-kurssien toimintaa omalla alueellaan

ILMOITTAUDU 9.12.2019 mennessä.

Osallistumismaksu 610 € Nuori kirkko ry:n jäsenseurakunnat / 680 € muut. Täysihoito noin 310 €, hinta varmistuu.

Koulutussuunnittelija Sanna Jattu, sanna.jattu(at)nuorikirkko.fi, 0400 105072

Järjestäjä Seurakuntaopisto. Yhteistyökumppanit Nuori kirkko ry, Gordonin Toimiva Ihmissuhteet ry

Nuisku - Nuorten ihmissuhdetaitojen kurssi kehittää hyvien ihmissuhteiden luomiseen ja ylläpitämiseen tarvittavia ihmissuhdetaitoja. Nuisku-ohjaajakoulutuksessa perehdytään kokemuksellisesti nuorten kurssimateriaaliin, vahvistetaan omia vuorovaikutustaitoja ja harjoitellaan kurssin ohjaamista. Koulutus pätevöittää Nuisku-ohjaajaksi.

Ennen koulutuksen ensimmäistä lähijaksoa luetaan kirjallisuutta, johon liittyvästä pohdinnasta kirjoitetaan lyhyt tehtävä. Ensimmäisellä lähijaksolla (3 päivää) saadaan oma kokemus Nuisku-kurssista. Kehittämistehtävinä perehdytään ohjaajan materiaaliin, suunnitellaan ohjausharjoittelu ja laaditaan suunnitelma omaa ensimmäistä kurssia varten tai perehdytään käynnissä olevan Nuisku-ryhmän toimintaan. Toisella lähijaksolla (2 päivää) harjoitellaan Nuisku-kurssin ohjaamista ja syvennytään ohjaajuuden kysymyksiin. Kouluttajat kommentoivat orientoivaa kirjallisuustehtävää sekä lähijaksojen välissä tehtävää kehittämistehtävää osallistujille sähköpostitse.

Nuisku-ohjaajakoulutus (5 op) hyväksytään valinnaisena moduulina kasvatuksen erityiskoulutukseen (KEK). Tähän moduuliin (5 op) voi osallistua yksittäisenä koulutuksena, vaikka ei suorittaisi erityiskoulusta kokonaisuutena. Lisätietoja moduulien valinnasta ja kirkon erityiskoulutuksista sakasti.evl.fi/erityiskoulutus.