Kaisloja järven rannalla

Luonto ja hiljaisuuden viljely

10.9.2019 - 12.9.2019
Pieksämäki, Partaharjun toimintakeskus
Leiritoiminta ja luonto, Spiritualiteetti ja Raamattu, Kouluikäiset, Nuoret, Varhaiskasvatus

Luonto kutsuu hiljentymään. Koulutuksessa perehdyt luonnon ja hiljaisuuden viljelyn elementtien käyttämiseen erityisesti nuorten spiritualiteetin tukemisessa. Koulutuksessa opit oman kokemuksen kautta esimerkiksi luontohartauksien ja -meditaatioiden rakentamista.

Osallistuja tunnistaa hiljaisuuteen ja luonnon kokemiseen sisältyviä merkityksiä oman spiritualiteetin hoitamisen kannalta osaa käyttää omassa työssään retriitinomaisia elementtejä, pyhiinvaelluksia, rukouspolkuja ja luontohartauksia

ILMOITTAUDU 15.8.2019 mennessä

Osallistumismaksu Nuoren kirkon jäsenille 200€ / 220 € muut.
Täysihoito: 150€
Majoittuminen yhden hengen huoneissa.

Kouluttaja Suvielise Nurmi, suvielise.nurmi(at)nuorikirkko.fi, 040 035 7030

Koulutuksen järjestää Seurakuntaopisto. Yhteistyökumppani Nuori kirkko ry.

Luonto on hiljentymisen, rauhan ja omien ajatusten kypsyttelyn paikka. Retriitti taas on tietoista hiljaisuuteen hakeutumista, vetäytymistä arjesta, lepoa, kuuntelemista ja liikkumista luonnossa. Koulutuksessa hyödynnetään kokemuksellista oppimista, joten koulutus on rakennettu kevennetyn retriitin muotoon antaen tilaa omalle hiljentymiselle ja luonnon kokemiselle.

Koulutus vastaa siihen haasteeseen, miten retriitinomaisia hiljaisuuden elementtejä ja luonnon hoitavaa voimaa voidaan tarjota myös nuorille ja kiireisille ihmisille. Oma pysähtyminen ja jumalasuhteen pohdinta Luojan luonnon puhuteltavana antavat syvyyttä sille, mitä hiljaisuus ja luonto voivat tarjota niille, joiden parissa teet työtäsi.

Partaharjun upeat luonnonmaisemat, metsä ja metsäkirkko sekä järvi ja sauna tarjoavat koulutukselle rikkaan ja rauhoittavan ympäristön.

Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa luonnon ja hiljaisuuden merkityksen hyödyntämistä erityisesti nuorten spiritualiteetin tukemisessa, mutta koulutus sopii yhtä hyvin myös aikuisten parissa toimiville.