Naisella on reppu selässä. Taustalla näkyy metsä.

Luonto seurakunnan kasvatuksen toimintaympäristönä

Lapsia ja nuoria painaa huoli ympäristön tilasta ja tulevaisuudesta. Tämän koulutuksen avulla opit vahvistamaan lasten ja nuorten luontosuhdetta voimaannuttavalla tavalla. Koulutuksesta saat käytännön vinkkejä esimerkiksi luontohartauksien, pyhiinvaellusten ja metsäjumalanpalvelusten toteuttamiseen. Opi, miten ympäristökasvatuksen sisällyttäminen seurakunnan toimintaan rikastuttaa ja tukee nuorten spiritualiteettia!

Tilauskoulutuksessa voidaan tutustua tilaajan toiveiden mukaisesti esimerkiksi luontohartauksien ja -jumalanpalvelusten suunnitteluun, ekologisuuden näkökulmiin, luontoelämyksiin tai kristillisen ympäristökasvatuksen perusteisiin.

Koulutusta voi halutessaan hyödyntää myös ympäristödiplomiin tarvittavan seurakunnan ympäristökasvatussuunnitelman laatimisessa.

Koulutuksessa hyödynnetään seurakunnan omaa toimintaympäristöä, esimerkiksi leirikeskuksia.

Kouluttaja Suvielise Nurmi, suvielise.nurmi(at)nuorikirkko.fi, 0400 357 030