Naisella on reppu selässä. Taustalla näkyy metsä.

Luonto seurakunnan kasvatuksen toimintaympäristönä

31.8.2020 - 2.9.2020
Partaharju, Pieksämäki

Huomioi vaihtunut ajankohta!

Lapsia ja nuoria painaa huoli ympäristön tilasta ja tulevaisuudesta.Tämä koulutus auttaa vahvistamaan luontosuhdetta ja lähestymään ympäristöasioita positiivisella, nuoria voimaannuttavalla tavalla. Opit hyödyntämään luontokokemuksia ja ympäristönäkökulmia esimerkiksi luontohartauksien, pyhiinvaellusten tai metsäjumalanpalvelusten toteuttamisessa. Opi, miten ympäristökasvatuksen sisällyttäminen seurakunnan toimintaan rikastuttaa ja tukee lasten ja nuorten spiritualiteettia! 

Osaamistavoitteet

Osallistuja nähdä yhteyden seurakunnan kasvatuksen ja luontosuhteen välillä yhdistää ympäristökasvatuksen elementtejä identiteetin ja spiritualiteetin vahvistamiseen hyödyntää luontoympäristöä kasvatustavoitteiden sekä hartaus- ja jumalanpalveluselämän tukena

Laajuus

1 op

Ilmoittautuminen

ILMOITTAUDU 31.7.2020 mennessä.

Kustannukset

Osallistumismaksu 220€. Täysihoito (2hh) 189€.

Tiedustelut

Kouluttaja Suvielise Nurmi, suvielise.nurmi(at)nuorikirkko.fi, 0400 357 030

Yhteistyökumppanit

Järjestäjänä Seurakuntaopisto. Yhteistyökumppanina Nuori kirkko ry.

Lisätietoja

Keskeisiä sisältöjä: toiminnallisten luontohartauksien, pyhiinvaelluspolkujen ja metsäjumalanpalvelusten suunnittelu sekä luontoelämysten käyttö leiri- ja kerhotyössä. Osallistuja laatii ennakkotehtävän, joka liittyy oman seurakunnan toimintaympäristöön ja kehittämiskohteen ideointiin. Koulutuksen aikana kukin laatii oppimistehtävän oman seurakunnan toimintaan liittyen. Se voi olla esim. pyhiinvaelluspolku leirikeskukseen/ luontoelämyksiä hyödyntävä tapahtuma/ metsäjumalanpalvelus/ kehittämissuunnitelma ympäristökasvatuksen joihinkin osa-alueisiin.