Naisella on reppu selässä. Taustalla näkyy metsä.

Luonto seurakunnan kasvatuksen toimintaympäristönä

20.8.2020 - 21.8.2020
Raudaskylän Kristillinen Opisto

Lapsia ja nuoria painaa huoli ympäristön tilasta ja tulevaisuudesta.Tämä koulutus auttaa vahvistamaan luontosuhdetta ja lähestymään ympäristöasioita positiivisella, nuoria voimaannuttavalla tavalla. Opit hyödyntämään luontokokemuksia ja ympäristönäkökulmia esimerkiksi luontohartauksien, pyhiinvaellusten tai metsäjumalanpalvelusten toteuttamisessa. Opi, miten ympäristökasvatuksen sisällyttäminen seurakunnan toimintaan rikastuttaa ja tukee lasten ja nuorten spiritualiteettia!

0,5 op

ILMOITTAUDU 30.7.2020 mennessä.

200 e/hlö. Sisältää opetuksen ja koulutusmateriaalit. Ruokailupaketti (lounas ja kahvi kurssipäivinä) 23€/hlö tai täysihoito 2hh 75 €/ hlö tai 1hh 105€ /hlö. Lisäyö 37 € /hlö /2hh tai 64€ /hlö /1hh, sisältää aamupalan.

Päivi Kääntä-Piispanen 044-7427622

Järjestäjänä Raudaskylän Kristillinen Opisto.

Keskeisiä sisältöjä: toiminnallisten luontohartauksien, pyhiinvaelluspolkujen ja metsäjumalanpalvelusten suunnittelu sekä luontoelämysten käyttö leiri- ja kerhotyössä. Osallistuja laatii ennakkotehtävän, joka liittyy oman seurakunnan toimintaympäristöön ja kehittämiskohteen ideointiin. Koulutuksen aikana kukin laatii oppimistehtävän oman seurakunnan toimintaan liittyen. Se voi olla esim. pyhiinvaelluspolku leirikeskukseen/ luontoelämyksiä hyödyntävä tapahtuma/ metsäjumalanpalvelus/ kehittämissuunnitelma ympäristökasvatuksen joihinkin osa-alueisiin. Kouluttaja: TM, kouluttaja Suvielise Nurmi, Nuori kirkko ry .