Pieni lapsi pitää vanhempaa kädestä

Lapsiasiahenkilöiden koulutuspäivä

3.10.2020
Tampere | Seurakuntien talo

Toimitko seurakuntasi lapsiasiahenkilönä? Onko seurakunnassasi jo nuorten vaikuttajaryhmä tai suunnittelette sellaista? Tässä valtakunnallisessa koulutuspäivässä kuulet uusimmat vinkit ja kokemukset muista seurakunnista ja verkostoidut toisten lapsiasiahenkilöiden kanssa.

Tule ideoimaan yhdessä lasten, nuorten ja perheiden osallisuuden vahvistamisen tapoja seurakunnassa!

Osallistuja tunnistaa erilaisia menetelmiä ja käytäntöjä lasten, nuorten ja perheiden osallisuuden vahvistamiseksi sekä lapsivaikutusten arvioinnin toteutumiseksi ja soveltaa niitä omassa seurakunnassa.

0.25 op

ILMOITTAUDU 21.8.2020 mennessä

95 €. Osallistumismaksuun sisältyy aamukahvi ja kevyt lounas.

Kouluttaja Tarja Liljendahl, tarja.liljendahl(at)nuorikirkko.fi, 0400 279 376

Kirkon kasvatus- ja perheasiat (KKP), KCSA, Seurakuntaopisto ja Agricola-opintokeskus

Vuosittainen koulutuspäivä kokoaa seurakuntien lapsiasiahenkilöt päivittämään tietojaan ja neuvottelemaan lapsivaikutusten arvioinnista, lapsen oikeuksista ja lapsiystävällisestä toimijuudesta yhdessä asiantuntija-alustajien kanssa. Mukaan kutsutaan myös luottamushenkilöt, jotka toimivat lapsiasiahenkilöinä.

Koulutuspäivässä kuullaan asiantuntijoiden alustuksia, jaetaan hyviä käytäntöjä sekä tarjotaan virikkeitä lapsiasiahenkilön työnkuvan kehittämiseen ja seurakunnan lapsiystävällisyyden vahvistamiseen.

Koulutus sopii lapsiasiahenkilöiden lisäksi niille työntekijöille ja luottamushenkilöille, jotka haluavat kehittää lasten ja nuorten osallisuutta ja lapsivaikutusten arvioinnin toteuttamista seurakunnassa tai alueella tehtävässä kunta- tai maakuntayhteistyössä.

Koulutuspäivä on kaksikielinen ja se toteutetaan yhteistyössä Kirkon ruotsinkielisen työn keskuksen, KSCA, kanssa.