Piano jonkan koskettimet on maalattu sormivärein

Kirkkomuskarin kehittäminen – musiikkia ja kasvua

11.3.2020 - 13.3.2020 & 12.10.2020 - 14.10.2020
Järvenpää | Seurakuntaopisto

Kuinka viedä kirkkomuskari uusiin ulottuvuuksiin? Tämä koulutus tarjoaa eväät kirkkomuskaritoiminnan kehittämiseen seurakunnissa osana muuta musiikkikasvatusta. Kirkkomuskarin kehittämiskoulutuksessa täydennät osaamistasi musiikillisissa ja pedagogisissa taidoissa sekä opit niveltämään tätä kaikkea eri-ikäisten lasten kanssa toimimiseen; kirkkovuosi huomioon ottaen. Osallistujan pohjatietoina tulee olla musiikillinen peruskoulutus ja -osaaminen.

Osallistuja Osallistuja osaa ohjata seurakunnan kirkkomuskareita. Osallistuja osaa kehittää seurakunnan kirkkomuskaritoimintaa osana muuta musiikkikasvatusta sekä jumalanpalveluselämää. Osallistuja osaa ottaa huomioon eri-ikäisten musiikilliset tarpeet myös muussa seurakunnan kokoavan toiminnan muodoissa.

ILMOITTAUDU 29.1.2020 mennessä.

Osallistumismaksu 390 €, täysihoito 218 € / lähijakso (yhteensä 436 € molemmat lähijaksot), pelkät ateriapaketit ei-majoittuville 69 € / lähijakso (yhteensä 138 € molemmat lähijaksot)

Kouluttaja Mari Torri-Tuominen, mari.torri-tuominen(at)nuorikirkko.fi, 050 58 510 71

Kirkon koulutuskeskus, Agricola-opintokeskus

Koulutus sisältää kaksi lähijaksoa, joiden välissä tehdään kehittämistehtävä. Koulutus on tarkoitettu pääasiassa niille, joilla on musiikillinen pohjaosaaminen. Materiaalina käytetään mm. Kirkkomuskarimateriaalia, Virsimuskarimateriaalia (ilm. syksyllä 2019). Tutustumme myös muskarikuoroihin, muskarimessuihin, urkumuskareihin. Koulutukseen liittyy myös kirjallisuutta: Musiikki varhaiskasvatuksessa -käsikirja (Lindeberg-Piiroinen, Ruokonen) sekä Muskarisoppa (Piispanen).

Kirkkomuskarin kehittäminen - musiikkia ja kasvua on Musiikin erityiskoulutuksen (MEK) sekä Kasvatuksen erityiskoulutuksen (KEK) valinnainen moduuli. Tähän koulutukseen voi osallistua myös yksittäisenä koulutuksena, vaikka ei suorittaisi erityiskoulutusta kokonaisuutena. Lisätietoja moduulien valinnasta ja erityiskoulutuksesta evl.fi/erityiskoulutukset.

Koulutus voi olla osa Kasvatuksen erityiskoulutusta (KEK).