Lapsi laskee kätensä aikuisen kädelle

Katsomuskasvatuksen yhteistyö – dialoginen työote

6.2.2020 - 7.2.2020 & 11.5.2020 - 12.5.2020
Järvenpää | Seurakuntaopisto, Järvenpään kampus

Millaiseksi katsomuskasvatuksen yhteistyö on muotoutunut? Miten kehittää sitä edelleen palvelemaan lapsen kokonaisvaltaista hyvinvointia ja oikeutta katsomukseen? Tämän koulutuksen punaisena lankana kulkee dialoginen työote, jolle katsomuskasvatuksen yhteistyö perustuu.

Osaamistavoitteet

Osallistuja tuntee yhteiskunnan varhaiskasvatuksen toimintaympäristön ja osaa tunnistaa oman tehtävänsä siinä osaa soveltaa dialogista työotetta yhteistyössä yhteiskunnan varhaiskasvatuksen kanssa osaa luoda uusia toimintamalleja katsomuskasvatuksen toteuttamiseen yhdessä yhteiskunnan varhaiskasvatuksen kanssa

Laajuus

5 op

Ilmoittautuminen

ILMOITTAUDU 6.1.2020 mennessä.

Kustannukset

Osallistumismaksu 380 €. Täysihoito kahden hengen huoneessa 220 €.

Tiedustelut

Kouluttaja Hanna Pulkkinen, hanna.pulkkinen(at)seurakuntaopisto.fi
Kouluttaja Tiina Haapsalo, tiina.haapsalo(at)nuorikirkko.fi

Yhteistyökumppanit

Järjestäjänä Seurakuntaopisto. Yhteistyökumppanina Nuori kirkko ry.

Lisätietoja

Koulutuksen sisältöinä ovat VASU:n katsomuskasvatuksen kokonaisuus ja pedagogiikka, kieli- ja kulttuuritietoinen varhaiskasvatus, dialoginen työote, katsomuskasvatukseen liittyvä yhteistyö osana seurakunnan työntekijän ammatillisuutta.
4 lähiopiskelupäivää, orientoiva tehtävä, kirjallisuutta, kehittämistehtävänä yhteistyön kehittäminen kunnan varhaiskasvatuksen kanssa. Moduuli on yksi kasvatuksen erityiskoulutuksen (KEK) valinnaisia moduuleja. Siihen voi osallistua myös yksittäisenä koulutuksena, vaikka ei suorita erityiskoulutusta kokonaisuutena. Lisätietoja moduulien valinnasta ja kirkon erityiskoulutuksista sakasti.evl.fi/erityiskoulutus.