Hymyilevä tyttö

Eteenpäin isostoiminnassa

Miten seurakuntanne isostoiminta voisi palvella entistä paremmin sekä isosia että seurakuntaa? Koulutuksen avulla rakennatte seurakuntanne isostoiminnan paitsi tukemaan erilaisten nuorten kasvua ja yhteistyötaitoja, myös kasvattamaan seurakunnalle osaavia isosia.

Kun suunnittelee ja toteuttaa seurakunnan isostoimintaa, tasapainoilee kahden erityisen tärkeän ulottuvuuden välillä. Isostoiminta on merkittävä kasvun paikka kaikenlaisille nuorille oppia vastuunkantamista, kokeilla ryhmänohjaajan roolia ja toimia yhteistyössä toisten nuorten ja aikuisten kanssa. Samaan aikaan seurakunta tarvitsee sellaisia isosia, jotka tekevät mahdolliseksi rippikoulun menestystarinan jatkamisen. Ja nämä molemmat ulottuvuudet tarvitsevat toisiaan.

Mitkä asiat kaipaavat kehittämistä oman seurakuntanne isostoiminnassa? Kootkaa työntekijät yhteen seurakunnassa, seurakuntayhtymässä tai rovastikunnassa! Tulemme mukaan tukemaan kehittämisprosessia koulutuksen ja konsultoinnin hengessä. Koulutuksen pituus ja teemat suunnitellaan yhdessä tarpeidenne mukaan.

Sisältöjä voivat olla esimerkiksi:
- isostoiminnan rakenne
- isostoiminnan vuosisuunnitelma
- isostoiminnan suhde muuhun seurakunnan nuorisotoimintaan
- isostoiminnan pedagogiikka
- spiritualiteetti isostoiminnassa
- isoset muussa seurakunnan toiminnassa
- isoset ja uusi rippikoulusuunnitelma
- isosen kasvun tukeminen kohti aikuista seurakuntalaisuutta

Kouluttaja Sanna Jattu, sanna.jattu(at)nuorikirkko.fi, 0400 105 072