Ilmiöpedagogiikka -logo

Ilmiöpedagogiikkaa rippikouluun

Tule oppimaan, miten voit vahvistaa rippikoulunuorten osallisuutta ja merkityksellistä oppimista ilmiötyöskentelyllä! Koulutuksessa opit ohjaamaan ilmiötyöskentelyitä, tutustut ilmiöpedagogiikan perusteisiin ja saat käytännön vinkkejä työskentelyihin.

Lisätietoja

Ilmiötyöskentelyjen avulla vahvistat uuden rippikoulusuunnitelman tavoitealueita. Nuoret tulevat kuulluiksi ja saavat vaikuttaa sekä löytävät merkityksiä kristinuskon keskeisten sisältöjen ja oman elämän välillä. Ilmiötyöskentely rakentaa rippikouluun yhteisen tekemisen tuntua ja iloa yhdessä tekemisestä ja oppimisesta. Rukouselämä jäsentyy olennaiseksi osaksi ilmiötyöskentelyjä.

Ilmiöpedagogiikkaa rippikouluun -koulutuksessa saat oman kokemuksen ilmiötyöskentelyyn osallistumisesta sekä oppii ohjaamaan ilmiötyöskentelyjä rippikoulussa. Koulutukseen liittyy orientoiva tehtävä rippikoulusuunnitelmasta ja nuorilähtöisyydestä. Lähijaksojen välillä kokeillaan ilmiötyöskentelyjä omissa rippikouluissa. Kokemuksia syvennetään toisella lähijaksolla. Tilaajan toiveiden mukaan koulutuksesta voidaan toteuttaa myös lyhyempi versio, jossa keskitytään joihinkin ilmiöpedagogiikan sisältöihin.

Ilmiöpedagogiikkaa rippikouluun -koulutuksen lähtökohtana on vahvistaa kaikkien rippikoulua ohjaavien työntekijöiden osaamista uuden rippikoulusuunnitelman mukaisen rippikoulun ohjaamisessa. Osallistujilla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta tai tietoa ilmiölähtöisestä tai -pohjaisesta pedagogiikasta.

Tiedustelut

Koulutussuunnittelija Sanna Jattu, sanna.jattu(at)nuorikirkko.fi, 040 010 5072

Ota yhteyttä