Ilmiöpedagogiikka -logo

Ilmiöpedagogiikkaa rippikouluun Kuopion ja Mikkelin hpk

3.4.2019 - 4.4.2019 & 26.9.2019
Kuopio, Alavan kirkko

Tule ottamaan selvää, miten voit vahvistaa rippikoululaisten osallisuutta ja merkityksellistä oppimista! Koulutuksessa opit ohjaamaan ilmiötyöskentelyjä, hahmotat työskentelytavan pedagogista taustaa ja saat vinkkejä työskentelyyn nuorten kanssa.

Osallistuja osaa ohjata ilmiötyöskentelyjä rippikoulussa pedagogisesti mielekkäällä tavalla osaa soveltaa nuorilähtöisyyden ja osallisuuden periaatteita ohjatessaan rippikouluja

ILMOITTAUDU 20.2.2019 mennessä.

100 € (sis. lounaat, kahvit ja koulutuksen). Osallistuja vastaa mahdollisesti tarvitsemansa majoituksen varaamisesta ja kustannuksista itse.

Peruutusehdot noudattavat Kuopion hiippakunnan peruutusehtoja.

Koulutussuunnittelija Sanna Jattu, sanna.jattu(at)nuorikirkko.fi, 0400 105072

Järjestäjänä Kuopion ja Mikkelin hiippakunnat. Yhteistyökumppanit Nuori kirkko ry, KKP.

Ilmiöpedagogiikkaa rippikouluun -koulutuksessa toteutetaan ilmiötyöskentely nuorilähtöisyydestä. Osallistujakokemuksen lisäksi saat koulutuksesta käytännöllisen rungon ilmiötyöskentelyjen ohjaamisen avuksi ja jäsennät ilmiötyöskentelyihin liittyvää pedagogiikkaa. Koulutuksessa työstetään myös ideoita oppimisen ja prosessin arviointiin yhdessä nuorten kanssa.

Koulutukseen sisältyy kaksi lähijaksoa ja etäopiskelua. Koulutuksen ennakkotehtävässä perehdytään uuteen rippikoulusuunnitelmaan ja pohditaan nuorilähtöisyyttä. Kevään kahdessa lähipäivässä saadaan tuntumaa ilmiötyöskentelyyn sekä osallistumisen että ohjaamisen näkökulmasta. Kesän etätehtävässä toteutetaan omassa rippikoulussa ilmiötyöskentely. Syksyn lähipäivässä jaetaan kokemuksia omien työskentelyjen ohjaamisesta ja syvennetään ilmiötyöskentelyjen ohjaamiseen liittyvää osaamista.

Koulutuksen lähtökohtana on vahvistaa kaikkien rippikoulua ohjaavien työntekijöiden osaamista uuden rippikoulusuunnitelman mukaisen rippikoulun ohjaamisessa. Osallistujilla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta ilmiölähtöisestä tai -pohjaisesta pedagogiikasta.

KKP tukee taloudellisesti koulutuksen toteutumista.