Ilmiöpedagogiikka -logo

30.1.2019 - 31.1.2019 &3.10.2019
Kuortane, Haapaniemen hiippakuntakartano
Pedagoginen kehittäminen, Rippikoulutyö ja isostoiminta, Nuoret

Tule ottamaan selvää, miten voit vahvistaa rippikoululaisten osallisuutta ja merkityksellistä oppimista! Koulutuksessa opit ohjaamaan ilmiötyöskentelyjä, hahmotat työskentelytavan pedagogista taustaa ja saat vinkkejä työskentelyyn nuorten kanssa.

Osallistuja osaa ohjata ilmiötyöskentelyjä rippikoulussa pedagogisesti mielekkäällä tavalla osaa soveltaa nuorilähtöisyyden ja osallisuuden periaatteita ohjatessaan rippikouluja

ILMOITTAUDU 10.12.2018 mennessä

Osallistumismaksu 80 €.
Täysihoito n. 150 € (kahden hengen huone). Yhden hengen huone n. 170 €.
Pelkät lounaat ja kahvit n. 80 €.

Peruutusehdot noudattavat Lapuan hiippakunnan peruutusehtoja.

Koulutussuunnittelija Sanna Jattu, sanna.jattu(at)nuorikirkko.fi, 0400 105072

Järjestäjänä Lapuan hiippakunta. Yhteistyökumppanit Nuori kirkko ry ja KKP.

Ilmiöpedagogiikkaa rippikouluun -koulutuksessa toteutetaan ilmiötyöskentely nuorilähtöisyydestä. Osallistujakokemuksen lisäksi saat koulutuksesta käytännöllisen rungon ilmiötyöskentelyjen ohjaamisen avuksi ja jäsennät ilmiötyöskentelyihin liittyvää pedagogiikkaa. Koulutuksessa työstetään myös ideoita oppimisen ja prosessin arviointiin yhdessä nuorten kanssa.

Koulutukseen sisältyy kaksi lähijaksoa ja etäopiskelua. Koulutuksen ennakkotehtävässä perehdytään uuteen rippikoulusuunnitelmaan ja pohditaan nuorilähtöisyyttä. Kevään kahdessa lähipäivässä saadaan tuntumaa ilmiötyöskentelyyn sekä osallistumisen että ohjaamisen näkökulmasta. Kesän etätehtävässä toteutetaan omassa rippikoulussa ilmiötyöskentely. Syksyn lähipäivässä jaetaan kokemuksia omien työskentelyjen ohjaamisesta ja syvennetään ilmiötyöskentelyjen ohjaamiseen liittyvää osaamista.

Koulutuksen lähtökohtana on vahvistaa kaikkien rippikoulua ohjaavien työntekijöiden osaamista uuden rippikoulusuunnitelman mukaisen rippikoulun ohjaamisessa. Osallistujilla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta ilmiölähtöisestä tai -pohjaisesta pedagogiikasta.

KKP tukee taloudellisesti koulutuksen toteutumista.