Poika hyppää lehtikasaan

Seurakunnan varhaiskasvattajan työ huomenna – Espoon ja Helsingin hiippakuntien varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan koulutuspäivä

14.3.2020
Järvenpää | Seurakuntaopisto, Järvenpään kampus
,

Hiippis uudistuu! Varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan koulutuspäivä on tänä vuonna entistä tiiviimpi ja yhteisöllisempi. Tule mukaan keskustelemaan ja jakamaan osaamista lasten ja perheiden kohtaamisesta.

Osallistuja tuntee läsnäolon ja kuulemisen merkityksen lasten ja perheiden arjessa ja kohtaamisessa sekä tapoja vahvistaa kuulemista ja osallisuutta omassa työssään

0,25 op

ILMOITTAUDU

80€. Osallistumismaksu sisältää ohjelmaan merkityt ateriat.

Kouluttajat Kaisa Aitlahti, kaisa.aitlahti(at)seurakuntaopisto.fi ja Johanna Heikkinen, johanna.heikkinen(at)nuorikirkko.fi

Järjestäjänä Seurakuntaopisto. Yhteistyökumppanina Nuori kirkko ry.

Kristillinen ihmiskäsitys ja siitä kumpuava tapa olla vuorovaikutuksessa tukee lapsen kasvua. Perhetoiminnan koulutuspäivässä jaetaan tietoa ja toimintatapoja lasten ja perheiden kohtaamisesta sekä vietetään yhdessä suunniteltua ja toteutettua messua.

Päivän sisältöjä ovat kristillinen ihmiskäsitys ja läsnäolo lapsen kasvun sekä perheen ja parisuhteen hyvinvoinnin tukena, lasten ja perheiden osallisuuden vahvistaminen jumalanpalveluselämässä, vanhemmuuden ja parisuhteen yhteensovittaminen, rukoushelmet kuulemisen ja kuulluksi tulemisen välineenä, alle 3-vuotiaan kerholaisen kuuleminen sekä dialoginen yhteistoiminta työyhteisössä.

Koulutukseen sisältyy yksi lähiopetuspäivä. Osa ohjelmasta järjestetään pienryhmissä, jotka toteutetaan päivän aikana kahdesti.