Hymyilevä tyttö kurkkaa hymyilevän pojan olan takaa

äXäri-ohjaajakoulutus

äXäri-kursseilla nuoret oppivat tiimi- ja vuorovaikutustaitoja mukavien kokemusten ja kiinnostavan yhteisen tekemisen kautta. Ohjaajakoulutuksessa pätevöidyt ohjaamaan kursseja, jotka parantavat nuorten tiimityötaitoja ja tekevät ryhmien työskentelystä toimivampaa.

Lisätietoja

äXäri-kurssit sopivat hyvin esimerkiksi koululuokkien ja kerhojen toimintaan sekä isoskoulutuksen osaksi. Ohjaajakoulutuksessa osallistujat saavat oman kokemuksen kurssien harjoituksista ja oppivat ohjaamaan kurssia.

Ohjaajakoulutus pätevöittää ohjaamaan äXäri-kursseja kurssimateriaalia hyödyntäen. äXäri-ohjaajiksi voivat kouluttautua esimerkiksi nuorisotyönohjaajat, nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajat, opettajat sekä urheiluseurojen valmentajat.

Ohjaajakoulutus on laajuudeltaan 5 op ja siihen sisältyy kaksi lähijaksoa, etätehtäviä sekä ensimmäisen äXäri-kurssin ohjaaminen. Ensimmäisellä lähijaksolla tutustutaan omakohtaisesti äXäri-kurssin harjoitteisiin. Toisella lähijaksolla paneudutaan ohjaajuuden kysymyksiin, eli harjoitellaan ohjaamista, saadaan palautetta ja opitaan kurssin käytännön järjestämiseen liittyviä asioita.

Osallistujat saavat koulutuksessa ohjaajan käsikirjan, josta löytyy yksityiskohtaiset suunnitelmat äXäri-peruskurssin eri teemoja varten. Käsikirjassa on selkeitä ohjeita alustuksiin, harjoitusten tehtävänantoihin, purkukeskusteluihin sekä kurssin muiden osioiden toteuttamiseen. Ohjaajan materiaali on tarkoitettu ainoastaan koulutuksen käyneiden ohjaajien käyttöön. Osallistujan peruskurssimateriaalin voi tilata sähköisesti.

äXäri-peruskurssin sisältöihin voi tutustua tarkemmin täällä.

Tiedustelut

Sanna Jattu, sanna.jattu(at)nuorikirkko.fi, 040 010 5072

Ota yhteyttä