Aito osallisuus ja oikeat oikeudet

Kirkossa jokainen pieni ja suuri seurakuntalainen on toimija ja rakentaja. Koulutuksessa perehdytään lasten ja nuorten osallisuuteen sekä pohditaan yhdessä, miten seurakunnan työntekijät, toimintaympäristö ja rakenteet voivat tukea osallisuuden toteutumista.

Tilauskoulutuksen sisällöissä voidaan painottaa joko ihmisoikeuskasvatusta tai lasten ja nuorten innovatiivisuuden ja oman vaikuttamistoiminnan edistämistä omalla alueella.

Ihmisoikeusnäkökulman vahvistamiseksi koulutuksessa hyödynnetään Compasito – Lapsen oikeuden toiminnallisesti -menetelmiä. Jälkimmäisessä painotuksessa koulutuksen aikana voidaan suunnitella yhdessä toiminnallisia rakenteita lasten ja nuorten vaikuttamisen kanaviksi sekä kartoittaa ja luoda välineitä vaikuttamistoiminnan tueksi.

Suvielise Nurmi, suvielise.nurmi(at)nuorikirkko.fi, 040 035 7030