Minitietokone kämmenellä

Värkkäilyä varkkakerhossa

10.9.2019 - 11.9.2019
Helsinki

Värkkäilystä saat uutta twistiä kerhotoimintaan! Koulutuksessa tutustut värkkäämiseen, joka voi olla mitä tahansa koodaamisesta puutöihin. Toteutat oman projektin Raspberry Pi -minitietokoneella ja opit hyödyntämään värkkäilyä kouluikäisten toiminnassa.

Osallistuja osaa käyttää hacklab-toiminnan elementtejä kouluikäisten kerhotoiminnassa käyttää koodausta, minitietokoneita ja eletroniikkakomponentteja kerhotoiminnassa.

0.5 op

ILMOITTAUDU 30.4.2019 mennessä

Nuoren kirkon jäsenille 288 € / muut 320 €.
Osallistuja vastaa itse ruokailuista ja mahdollisesti tarvitsemansa majoituksen varaamisesta ja kustannuksista.

Kouluttaja Juha Kinanen, juha.kinanen(at)nuorikirkko.fi, 0400 304 490

Agricola-opintokeskus

Koulutuksessa tutustutaan värkkäämiseen, eli hacklab-toimintaan. Aiempaa kokemusta värkkäilystä ei vaadita – pääpaino on kokeilemisessa ja yhdessä tekemisessä.

Kurssin aikana toteutetaan joko jokaisen oma tai koko kurssin yhteinen projekti Raspberry Pi -minitietokoneella, eli Raspilla. Kurssin projekti voi olla vaikkapa twitterbotti. Kurssiin sisältyy myös opintokäyntejä.

Kurssilla osallistujat saavat käsityksen Raspin mahdollisuuksista kerhotoiminnassa. Raspi on edullinen hankkia ja monipuolinen käyttää. Se on kehitetty koulujen käyttöön koodaamisessa ja värkkäilyssä, ja sen käyttöön erilaisissa projekteissa löytyy paljon valmiita yksityiskohtaisia ohjeita. Värkkäily Raspilla ei ole vain koodaamista, vaan myös esimerkiksi puu- ja metallikäsitöitä kotelon kanssa. Raspin käyttöjärjestelmästä löytyy myös muun muassa Open Office -paketti, verkkoselaimet ja sähköposti. Lisäosien avulla sillä voidaan tehdä varsin monipuolisia sovellutuksia esineiden internetissä.

Kurssin hintaan kuuluu yhden muistikortin Raspberry Pi -tietokone. Kurssille tarvitaan myös oma hdmi-näyttö, näppäimistö ja hiiri.