Iloa ja innostusta, osaamista ja uusia ideoita!  

Nuori kirkko ry on kumppanisi kirkon kasvatuksen kehittämisessä. Monipuolisissa koulutuksissamme paneudut ajankohtaisiin teemoihin käytännön ja teorian näkökulmista sekä jaat kokemuksia ja ideoita yhdessä muiden ammattilaisten kanssa. Mukaan saat myös tuliaisia koko työyhteisön yhteiseksi iloksi vietäväksi.

Työelämän käytännön tarpeet sekä ajankohtaiset ilmiöt ovat koulutustemme suunnittelun ja toteutuksen perusta. Koulutuksemme palvelevat evankelis-luterilaisten seurakuntien lapsi-, varhaisnuoriso- ja nuorisotyötä. Osallistuminen kasvatuksen kentän kehittämiseen on sekä koulutustemme lähtökohta että päämäärä. Koulutustoimintamme kautta toteutamme tavoitettamme tukea lasten ja nuorten kokonaisvaltaista kasvua ja osallisuutta.

Koulutuksemme syventävät erityisesti seurakunnan kasvatuksen työntekijöiden ammattitaitoa ja -identiteettiä. Osa koulutuksistamme, esimerkiksi tunne- ja vuorovaikutustaitojen sisällöt, sopivat mainiosti myös muille lasten, nuorten ja perheiden kanssa toimiville työntekijöille.

Voit varata itsellesi paikan niihin koulutuksiin, joiden aika ja paikka on ilmoitettu. Voit myös tilata omalle yhteisöllesi tilauskoulutuksen, jonka sisällöt räätälöimme tarpeidesi mukaan. Koulutustemme laajuus vaihtelee puolen päivän täsmäkoulutuksista viiden opintopisteen laajuisiin kehittäjäkoulutuksiin.

Meillä on ilo järjestää monet koulutuksistamme yhteistyössä muiden asiantuntevien tahojen kanssa. Kumppaneitamme ovat esimerkiksi Kirkkohallitus, Seurakuntaopisto, Agricola-opintokeskus sekä hiippakunnat. Lisätietoja kunkin koulutuksen yhteistyökumppaneista löydät kyseisen koulutuksen omalta sivulta.

Tervetuloa mukaan!

Järjestöömme voit tutustua tarkemmin osoitteessa www.nuorikirkko.fi.

Näin tilaat koulutuksen

1

  Kartoita yhteisösi tarpeet

 • Millaisia ajankohtaisia tarpeita toimintaympäristässänne on?
 • Millaista osaamista tarvitsette lisää?

2

  Pohdi, kuinka paljon aikaa haluatte käyttää

 • Riittääkö yhden päivän koulutus?
 • Tarvitsetteko useamman päivän tai pidemmän prosessin?

3

  Luonnostele kutsulista

 • Keitä kutsutte mukaan - oma tiimi, oman seurakunnan työntekijät, vapaaehtoiset?
 • Olisiko koulutuksesta hyötyä myös yhteistyökumppaneillenne?

4

  Valitse teema

 • Teeman voit valita joko kalenterissamme olevista koulutuksista tai ehdottaa itse

5

  Ota yhteyttä kouluttajaan

 • Löydät kouluttajien yhteystiedot tilauskoulutusten esittelyistä
 • Voit myös lähettää sähköpostia koulutus@nuorikirkko.fi

6

  Suunnitellaan koulutus yhdessä

 • Sisältö, tavoitteet
 • Ajankohta ja paikka
 • Muut käytännön asiat

Nuori kirkko ry:n koulutuksia voidaan toteuttaa räätälöidysti omaan seurakuntaanne, hiippakuntaanne tai yhteisöönne. Koulutus omassa seurakunnassa tai omalla alueella auttaa kehittämään toimintaa, luomaan yhteisiä toimintatapoja sekä laajentamaan yhteistyöverkostoja. Työmotivaatio ja uudet näkökulmat syttyvät oman yhteisön yhteisessä prosessissa. Suunnitellaan yhdessä sellainen koulutus, joka vastaa osaamistarpeitanne!

KUN SINÄ KOULUTAT

Kerhonohjaamista

Lapsi leikkii palikoilla

Kerhotoiminta on ollut kautta vuosikymmenien laajaa kouluikäisten parissa. Lue lisää kerhotoiminnasta Nuoren kirkon sivulta.

Vuorovaikutus- ja tiimityötaitoja

Joukko ojennettuja käsiä ja jalkoja muodostaa ympyrän

Vahvista vuorovaikutus- ja tiimityötaitoja Nuori kirkko ry:n kouluttamien ohjaajien paikallisilla kursseilla. Lue lisää Nuoren kirkon sivulta.

1. NUOREN KIRKON PERUUTUSEHDOT

Ilmoittautuminen koulutuksiin on sitova. Koulutukseen osallistumisen voi peruuttaa veloituksetta kuukausi ennen koulutuksen ensimmäistä lähipäivää. Jos peruutus tapahtuu tämän jälkeen, koulutukseen voi kuitenkin nimetä toisen henkilön tilalle kuluitta. Osallistujavaihdoksesta on ilmoitettava kirjallisesti. Mikäli koulutukseen osallistuminen perutaan 15–29 vuorokautta ennen koulutuksen ensimmäistä lähipäivää, koulutuksen hinnasta peritään 50 %. Mikäli osallistuminen perutaan 14 vuorokautta ennen koulutuksen ensimmäistä lähipäivää tai myöhemmin, koulutuksen hinta on maksettava kokonaisuudessaan.

2. NUOREN KIRKON PERUUTUSEHDOT AJANKOHTAISKOULUTUKSILLE

Ilmoittautuminen koulutukseen on sitova. Koulutukseen osallistumisen voi peruuttaa veloituksetta 14 päivää ennen koulutuksen alkua. Jos peruutus tapahtuu tämän jälkeen tai osallistuja ei saavu lainkaan koulutukseen, koulutuksen hinta on maksettava kokonaisuudessaan. Koulutukseen voi kuitenkin nimetä toisen henkilön tilalle kuluitta. Osallistujavaihdoksesta on ilmoitettava kirjallisesti.

PERUUTUSEHDOT JOS KOULUTUKSEN TOTEUTTAJA ON SEURAKUNTAOPISTO

Ilmoittautuminen koulutuksiin on sitova. Osallistumisen voi perua kuluitta viimeistään kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkua.

7-13 päivää ennen koulutusta tehdyistä peruutuksista, myös sairastapauksissa, perimme toimistokuluja 50 € ja muut mahdolliset kulut, kuten varatut ateriat. Jos peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 7 päivää ennen koulutusta tai jätetään kokonaan tekemättä, veloitamme koko osallistumismaksun ja muut mahdolliset kulut. Lääkärintodistuksella todennetuissa sairaustapauksissa perimme 50 € toimistokuluja ja muut mahdolliset kulut, kuten ennalta varatut ateriat. Jos toinen henkilö osallistuu koulutuspäivään puolestasi, emme peri peruutusmaksua.